Kontakt

Film in video klub Maribor

Goriška ulica 2
2000 Maribor

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Srečanja so vsak ponedeljek
od 19:00 - 21:00 ure

Kontaktne osebe

Božidar Kunstelj
predsednik
Tel: 041 847 921
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Franc Kopič
Tel: 041 289 696
E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kje se nahajamo?

 

Iskanje

JAKOB – FILMSKA VASICA …

1 Jakob film.ekipa Dunaj 18

                                   Filmska ekipa iz Dunaja snemala v Jakobu

V idilični in neokrnjeni vasici, nedaleč od Maribora, v Jakobskem Dolu, se je konec junija kar nekaj dni na stari in zapuščeni, nekoč pa premožni Lorbekovi kmetiji, mudila 22 članska filmska ekipa - študenti Akademije za film na Dunaju s svojimi mentorji in igralci na snemanju igranega filma z naslovom »Joseph, Marcus, Julian«. Seveda so pripeljali zraven tudi kamion profesionalne opreme. Šlo je za snemanje diplomskega dela neumorne in simpatične producentke Sherin. Po premieri v Avstriji si bodo domačini Jakoba, ki so presenetljivo dobro sodelovali z filmarji, lahko film ogledali v okviru Jakobovih prireditev julija 2018.

2 Jakob film.ekipa Dunaj 973 Jakob film.ekipa Dunaj 51

                                             Stara domačija – snemamo …

Jakob je pred 40 leti že bil vključen v snemanje filma »Vdovstvo Karoline Žašler«, pred 30 leti pa »Moj ata, socialistični kulak« - slednjega smo videli na velikem platnu v okviru Jakobovih prireditev 2017. In vnovič smo bili zelo navdušeni.
Letos smo se člana Film in video kluba Maribor Anita Kirbiš in Janko Šneider z domačini in KUD-om Jakob, polotili projekta - snemanje filma »Jakob - moj kraj«, ko so nam prišli v "zelje" filmarji iz Dunaja s profesionalno opremo in izkušnjami ter znanjem, pa seveda z filmski oz. gledališkimi igralci. Zato nas je radovednost gnala na prizorišče nekoliko težje dostopne domačije, kjer so filmarji delali in še enkrat delali navkljub pravi poletni vročini, prizorišče pa je spominjalo na geto. Poskrbeti je bilo namreč treba tudi za statiste – domači živali.

4 Jakob film.ekipa Dunaj 119

                                          Klepet s producentko Sherin …

Čeprav smo prebili z njimi nekaj ur, so si lahko privoščili le nekaj minut za pogovor z nami, saj je bil njihov urnik snemanja zelo natrpan. Guinnessov rekorder, Franci Kopič, iz Film in video kluba Maribor, jim je poklonil svoj večkrat nagrajeni film Maribor in njegova najstarejša trta v nemški različici.

5 Jakob film.ekipa Dunaj 92

Nastalo je nekaj fotografij za spomin (glavni igralec izpod maske), ostala pa je tudi izjemna in neprecenljiva izkušnja.

Tekst in foto: Anita Kirbiš; Jakobski Dol, Julij 2017

 

Videogalerija kluba

Videogalerija kluba

Video Herman Novak

herman-play

Video Franc Kopič

Videogalerija Franca Kopiča

Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Podrobne informacije..

Sprejemam piskotke.

Vec o piskotkih